KG-2 típusú kézi kanalas szemenkénti vetőgép növényvédő szer adagolóval

156 680 Ft

– Kézi kanalas szemenkénti vetőgép növényvédő szer adagolóval
– Típus: KG-2
– Súlya: 13,5 kg
– Mérete: 25x95x65 cm
– Garancia: 2 év
– Várható szállítási határidő:
Futárral 2 – 3 munkanap

Raktáron

Leírás

Ez a hazai gyártású kanalas szemenkénti vetőgép az őstermelők, biotermelők, kisebb területen gazdálkodók munkáját hivatott megkönnyíteni.
A KG-2 típusnál a kerekek egymás után, egy nyomvonalon vannak elhelyezve. A vetőrész középen található, a meghajtása a hátsó kerékről lánccal történik. A vetőrész mögé van felszerelve a növényvédő szer adagoló egység, amely a vetőgéphez hasonlóan kanalas elven működik.
A granulátum adagoló az alapgépről lánc áttéttel kapja a meghajtást. Alkalmazásával lehetőség nyílik a vetéssel egy időben műtrágya, illetve talajfertőtlenítő szer talajba juttatására.
A gyári beállításnál a tőtávolság 24 db kanál behelyezése esetén 3,5 cm. Mivel a meghajtás lánccal történik, a lánckerekek esetleges cseréje több variációs lehetőséget biztosít a tőtávolság állítására ( akár 1-2 cm-re is ).

Rendelhető opciók:
– sorjelző

A következő magok vetéséhez ajánlott: mák, petrezselyem, sárgarépa, retek, hagyma, káposzta, saláta, karfiol, paprika, takarmány répa, cékla, uborka, borsó, bab, kukorica, ill. különféle fafajták, gyógynövények magjai pl.: akác, valamint számos virágmag. Továbbá alkalmassá tehető gabona magvak vetésére is.

Előnyei:
– működésük egyszerű, használatukkal rengeteg energia takarítható meg,
– mag takarékos vetőrendszer,
– pontos mag adagolás,
– szemenkénti vetés,
– egy géppel többféle mag vethető,
– utólagos egyelés nem szükséges.

Működése:
A kanalas vetőgéppel a máktól a kukoricáig lényegében minden magfajta vethető szemenként. Esetünkben a vetőmagok kiemelését és adagolását azok nagyságának és alakjának megfelelő kanalak végzik. Ezeket a kanalakat kell cserélni a vetendő magfajtának megfelelően. Valamennyi vetőkanál a gépek gyári tartozéka.

Hasznos tanácsok:
– Jól előkészített, simára egyengetett talaj esetén lehet eredményesen használni.
– A kanalak pontos behelyezése nagyon fontos!
– Az átfolyó mag szintjének megfelelő beállítása szintén fontos.
– A vetés sebessége ne legyen gyorsabb 3-5 Km/óránál.

További információk

Tömeg 13,5 kg
Méretek 25 × 95 × 65 cm