Brokkoli mikrozöld magok -100g

1 290 Ft

Brokkoli magok az egészséges életmódért és a jó immunitásért.

  • Egészséges életmódhoz
  • vitaminok
  • ásványi anyagok és nyomelemek

Szállítási idő: 2 munkanap

Raktáron

Cikkszám: 25-BRO100 Kategória:

Leírás

Részletes termékleírás

Bio vetőmagok csírák és mikrozöldségek termesztéséhez. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó magok csíráztatásra. A brokkoli egy másik szuperétel a csírák között. Újonnan felfedezett összetevőinek köszönhetően immunerősítőnek és rákellenesnek számít.

A brokkoli eredetileg Kis-Ázsiából származik, és kezdetben csak Olaszországban ismerték. A 16. században Caterina de’ Medici, akit sokan a francia konyha anyjaként tartanak számon, előbb Franciaországba, majd Angliába vitte a brokkolit. 

„Olasz spárga” becenevét a szár ízének köszönheti, amely zöldspárgára emlékeztet. A brokkoli közeli rokonságban áll a karfiollal, de tápanyagtartalmát tekintve messze felülmúlja azt.    

Íz: Ízében a visszafogottabb zöldek közé tartozik. Finom íze enyhén édes. 

Összetevők: A friss brokkoliban magas az antioxidáns szulforafán, egy értékes mustárolaj-glikozid (akár 100-szor magasabb, mint az érett brokkoliban). Mustárolajat és kénvegyületeket (úgynevezett glükozinolátokat) tartalmaz, amelyekről ismert, hogy rákellenes hatásúak. Ezenkívül számos ásványi anyagot (krómot, vasat, fluoridot, jódot, káliumot, kalciumot, rezet, mangánt, magnéziumot, nátriumot, foszfort és cinket), B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E-, K-vitamint és A-provitamint, valamint értékes másodlagos növényi anyagokat tartalmaz: flavonoidokat, izoflavonoidokat, glükozinolátokat, polifenolokat, mustárolajokat és karotint.

Felhasználás: Az egyik legtápanyagdúsabb zöldség, amely tökéletesen illik a burgonyás ételekhez, de a turmixokhoz is. Ajánlott szendvicsekre, sajtokhoz, füstölt hal mellé. Szintén jó mindenféle étel díszítéséhez, tökéletes levesek és szószok elkészítéséhez, és nagyon jó termék, amelyet hozzá lehet adni a diétához. Szulforafánt tartalmaz, ezért nagyon egészséges. A rengeteg C-vitamin és kalcium mellett a brokkoli biotint és mangánt is tartalmaz. Egy kis táplálkozási csoda.

Csírázás: 2-3 nap

kész: 7 nap múlva!

Kiszerelés: 100g

*Megjegyzés: A brokkolimagok megfelelő tárolás esetén körülbelül egy évig tárolhatók. A magok megfelelő tárolása száraz, légmentes és hűvös helyiséget jelent.

További információk

Tömeg 0,1 kg