K-2.2 típusú kézi kanalas ikersoros szemenkénti vetőgép

189 750 Ft

– Kétsoros kézi kanalas szemenkénti vetőgép
– Típus: K-2.2
– Súlya: 18 kg
– Sortávolság: 10 cm 
– Garancia: 2 év
– Várható szállítási határidő:
Futárral 3 – 4 munkanap

Raktáron

Leírás

Ez a hazai gyártású kanalas szemenkénti vetőgép az őstermelők, biotermelők, kisebb területen gazdálkodók munkáját hivatott megkönnyíteni.
A K-2.2 típus kétsoros kialakítású sorkerekes vetőgép. Főleg apróbb magvak, kis mélységre történő vetéséhez ajánlott. Sortávolsága fix , 8-25 cm között rendelhető. Eredetileg bakhátas műveléshez lett kialakítva, de eredményesen alkalmazható sík művelésnél is. A tolókar kétféle pozícióban használható: lehet a gép mögött , vagy mellette haladva is tolni ( ami a bakhátas megoldás esetén könnyebbséget jelent ).
A gyári beállításnál a tőtávolság 24 db kanál behelyezése esetén 3,5 cm. Mivel a meghajtás lánccal történik, a lánckerekek esetleges cseréje több variációs lehetőséget biztosít a tőtávolság beállítására ( akár 1-2 cm-re is ).

Rendelhető opciók:
– növényvédő szer adagoló
– sorjelző

A következő magok vetéséhez ajánlott: mák, petrezselyem, sárgarépa, retek, hagyma, káposzta, saláta, karfiol, paprika, takarmány répa, cékla, uborka, borsó, bab, kukorica, ill. különféle fafajták, gyógynövények magjai pl.: akác, valamint számos virágmag. Továbbá alkalmassá tehető gabona magvak vetésére is.

Előnyei:
– működésük egyszerű, használatukkal rengeteg energia takarítható meg,
– mag takarékos vetőrendszer,
– pontos mag adagolás,
– szemenkénti vetés,
– egy géppel többféle mag vethető,
– utólagos egyelés nem szükséges.

Működése:
A kanalas vetőgéppel a máktól a kukoricáig lényegében minden magfajta vethető szemenként. Esetünkben a vetőmagok kiemelését és adagolását azok nagyságának és alakjának megfelelő kanalak végzik. Ezeket a kanalakat kell cserélni a vetendő magfajtának megfelelően. Valamennyi vetőkanál a gépek gyári tartozéka.

Hasznos tanácsok:
– Jól előkészített, simára egyengetett talaj esetén lehet eredményesen használni.
– A kanalak pontos behelyezése nagyon fontos!
– Az átfolyó mag szintjének megfelelő beállítása szintén fontos.
– A vetés sebessége ne legyen gyorsabb 3-5 Km/óránál.

 

További információk

Tömeg 18 kg
Méretek 35 × 95 × 45 cm